in

Novigrađani na prvom URBACT Playful Paradigm sastanku u Španjolskoj

Foto: Grad Novigrad

Predstavnici Grada Novigrada, predvođeni gradonačelnikom Anteom Milosom, boravili su u španjolskom gradu Esplugues de Llobregat, gdje se 5. i 6. ožujka održao prvi sastanak mreže URBACT Playful Paradigm. 

Uz gradonačelnika Novigrad su predstavljale Morena Moferdin, ravnateljica Gradske knjižnice, Vanja Gorički, savjetnica za europske projekte i međunarodnu suradnju te Corinne Pozzecco, gradska samostalna upravna referentica za provođenje projekata i poduzetništvo, objavio je Grad Novigrad na svojim web stranicama.

Novigrad je na sastanku sudjelovao kao dio mreže imena „The Playful Paradigm“ (Razigrana paradigma) koja se temelji na primjeni elemenata igre, odnosno na tzv. gemifikaciji. Na prvom sastanku prisustvovali su partneri iz zemalja diljem Europe: Italije, Španjolske, Portugala, Grčke, Irske, Litve i Poljske. Kroz dva dana predavanja, radionica i razmjene iskustava postavljeni su temelji za uspostavu URBACT lokalne grupe, organizaciju aktivnosti i događanja koja će kroz igru uključiti lokalno stanovništvo svih uzrasta, a tematika će se odnositi na zdrav način života, održivi razvoj i socijalnu osviještenost.

Znanje i prakse partnera iz drugih zemalja su potaknule niz ideja i kreativnih načina implementacije URBACT modela. U skorije vrijeme će tako i stanovnici Novigrada moći uživati i zabaviti se na Playful Paradigm događanjima, priopćeno je iz gradske uprave.

Da podsjetimo, riječ je o programu međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja.

USRED NEVREMENA U UMAGU: Pomorska policija spasila 86-godišnjeg ribolovca

KAKO JE SPAŠEN ISTARSKI BOŠKARIN: Od 93 do 2.100 grla u 15 godina