in

Uz prijetnju nožem pokušao opljačkati kladionicu, provalio u stan, omogućio konzumaciju droge osobi koja je preminula…

Ilustracija MUP

Policijski službenici priveli su muškarca koji je provalio u stan i pokušao opljačkati kladionicu te koji je omogućio trošenje droge osobi koja je nakon toga preminula

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela razbojništvo (u pokušaju), teška krađa i omogućavanje trošenja droga.

Muškarca se sumnjiči da je 3. rujna oko 21 sat maskiran ušao u kladionicu u Vrsarskoj ulici u Rovinju te je uz prijetnju nožem pokušao otuđiti novac od 32-godišnje djelatnice. Budući da se iz sigurnosnih razloga sef nije mogao otvoriti, muškarac je kladionicu morao napustiti praznih ruku. Već nakon nekoliko dana, 6. rujna oko 20.40 sati, 42-godišnjak je ponovno počinio kazneno djelo. Provalio je u stan u Motovunskoj ulici i otuđio nakit, no prilikom provale ga je zatekao 78-godišnji vlasnik te je počinitelj pobjegao preko terase.

Posljednje kazneno djelo, za koje se sumnjiči 42-godišnjaka, dogodilo se 8. rujna. Naime, počinitelj je tijekom poslijepodneva stavio svoj stan na raspolaganje državljaninu Sjeverne Makedonije i time mu omogućio trošenje droge, no nakon konzumacije droge muškarac je u večernjim satima preminuo.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 9. rujna u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, priopćila je policija.

Bujska policija zatekla muškarca sa stabljikama marihuane

Promocija Pazinskog cukerančića u Krapini na gospodarskom sajmu