in

Vatrogasac preminuo na dužnosti na jugu zemlje

Požar - Ilustracija - Foto Vatrogasci Rovinj

Prilikom obavljanja dužnosti smrtno je stradao vatrogasac 

Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac G. K. (1980.) smrtno je stradao 31. srpnja 2022. prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog. Požar je izbio u popodnevnim satima i gasilo ga je više od stotinu vatrogasaca s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Požar gasio kanader - Foto Dubrovački vatrogasci Facebook
Požar gasio kanader – Foto Dubrovački vatrogasci Facebook


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja: „U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio“.

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku te će po završetku očevida informacije biti poznate javnosti. Neka mu je laka hrvatska gruda, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Foto: Dubrovački vatrogasci požar zaton dubrovački
Foto: Dubrovački vatrogasci

Podsjetimo – 31. srpnja u 12:18 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ljubača (iznad Zatona). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara. Tijekom gašenja požara smrtno je stradao vatrogasac, djelatnik JVP Dubrovački Vatrogasci.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 101 vatrogasac sa 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te DVD-a: Zaton, Osojnik Rijeka Dubrovačka, Gornja Sela, Mravinjac i Orašac. Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415.

Požar je pod kontrolom gasitelja, ali i dalje aktivan, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica.

rakalj uvala luka koncert klape rišpet

RAKALJ – Jedinstveni koncert klape Rišpet na moru pod zvijezdama

Foto Hrvatski odbojkaški savez

POVIJESNI USPJEH: Hrvatske odbojkašice sjajnom pobjedom izborile Ligu nacija