in

Velika akcija policije i USKOKA: U tijeku pretrage zbog nezakonite legalizacije objekata

Foto MUP

Uskok i policija od jutra provode pretrese na više lokacija diljem Puljštine i južne Istre kojima je obuhvaćeno dvadesetak osoba

-Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Trenutno se pod nadzorom policije nalazi više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora. U realizaciji ovog složenog kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 60 policijskih službenika te se pretrage provode na više lokacija, objavila je šturu informaciju Policijska uprava istarska 28. lipnja 2022.

Kako je saznao neslužbeno Jutarnji list, istragom je navodno obuhvaćeno više od 20 osoba s područja Pule i Vodnjanštine, a na prvoj su razini zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, na drugoj poduzetnici, odnosno građevinci, geodeti i arhitekti kao posrednici, te na trećoj vlasnici nekretnina. Navodne zloporabe službenog položaja i ovlasti ili poticanja dogodile su se između 2014. i 2019. godine.

Oglasio se i USKOK:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU istarskom.

Navedene radnje se provode na području Istarske županije i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalim, postupa i prema dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela u svojstvu službenika u gradu Vodnjanu.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, objavio je USKOK.

presica gradonačelnici hitna

Poreč i općine osigurali dodatne timove hitne pomoći tijekom cijele godine

Ilustracija Pixabay voda špina

Bez vode 29. lipnja St. Diklić