in

Veliki požar na Hvaru, poginuo čovjek. Vatra stigla do kuća

Screenshot video DVD Hvar Facebook

U gašenju požara na otoku Hvaru sudjeluje 39 vatrogasaca sa 11 vozila, 3 Canadaira i 2 Air Tractora, objavila je u 16 sati Hrvatska vatrogasna zajednica.

Danas, 7. kolovoza, oko12:45 izbio je požar guste borove šume između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru. Na teren su izašli vatrogasci DVD Jelsa, Stari Grad i Hvar. U tom je velikom požaru poginuo čovjek koji je pokušao spasiti svoju imovinu. 

7.8.2022 Screenshot video DVD Hvar Facebook
Screenshot video DVD Hvar Facebook

U 13:40 požar je izbio i kod Zastražišća, a vatrogasci su zatražili i pomoć tri kanadera koji su prije nekoliko trenutaka stigli na teren i sudjeluju u gašenju, javlja Index.hr.

Prema neslužbenim informacijama smrtno je stradao muškarac koji je krenuo spasiti bager od vatrene stihije, no onda se dogodila tragedija.

“Trenutno su dignuta tri kanadera. Požar gase sve snage s otoka, zasad još nije upućen poziv za pojačanjem s kopna. Intenzivno pratimo požar preko sustava nadzornih kamera, nemamo informaciju o direktnoj ugroženosti objekata”, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Trenutno nema službenih informacija o ugroženim objektima, ali prema snimkama i fotografijama koje se objavljuju na Facebook stranicama DVD-a Hvar i Vatrogasci 193, vidi se da gori blizu kuća.

benzinska tar foto tanja kocijančić gužva

U utorak znatno pojeftinjuju sva goriva

Natjecanje u oranju u Poreču 7-8-2022

Natjecanje orača u Poreču – Najbolji opet Patrik Momić i Goran Pištan