in

VIDEO: Pogledajte kako se policajci na motoru pripremaju za sigurnu vožnju

Foto Policijska uprava istarska

Savladavanje tehnika sigurne vožnje nakon zimske pauze od iznimne je važnosti kako bi se ponovno dobio osjećaj upravljivosti

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Od 4. do 6. travnja na pripremnom poligonu u Valbandonu i na stazi Grobnik održava se trening sigurne vožnje policijskih službenika – prometnih motociklista. Naime, kao i svake godine, dolaskom povoljnih vremenskih prilika, Policijska uprava istarska održava trening vožnju za policijske službenike koji će koji će diljem Istre od travnja do listopada službu obavljati na motociklima.

Na prometnom poligonu simuliraju se situacije čim realnije onima s kojima se motociklisti inače susreću u prometu, kao što su slalom vožnja, vožnja u krug, ulazak i izlazak iz zavoja, pravilno kretanje i zaustavljanje, kočenje pri manjim brzinama te druge radnje. Obzirom policijski službenici upravljaju službenim motociklima BMW i Honda, koji teže oko 370 kilograma, iznimno je bitno svladati tehnike održavanja ravnoteže i tehnike spore vožnje, koja je karakteristična za vožnju gradom, pogotovo u vrijeme ljetnih gužvi te da nakon zimskog razdoblja, kada se ne voze motocikli, ponovno dobiju onaj osjećaj upravljivosti.

Ukoliko u svoje slobodno vrijeme i sami uživate u vožnji na dva kotača, pripremite i vi svoje motocikle za sigurniju vožnju. Vodite računa o drugim sudionicima u prometu, brinite o svojoj i tuđoj sigurnosti i zapamtite, život je samo jedan. Nemojte ga ostaviti na cesti.

Foto, video i tekst: Policijska uprava istarska

policija traka prometna nesreća

PLJAČKA U VIŠNJANU: Prijeteći pištoljem ukrali novac i dostavno vozilo

Dario Mladossich s čelnicima Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Poreč

POREČ/VIŠNJAN: Dariju Mladossichu priznanje za najboljeg majstora – stručnog učitelja