in

Vikend akcija policije: Nepropisna brzina i dalje najčešći prekršaj

Foto MUP

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. travnja, na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 672 vozača i vozila te su iz prometa isključili 15 vozača i jedno vozilo. Utvrđeno je 376 prekršaja, od čega:

  • nepropisna brzina – 203 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 42 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 35 prekršaja
  • ostali prekršaji – 84 prekršaja

Kao što je najavljeno, policijski službenici su petak, 23. travnja od 18 do 23 sata, na području cijele Istre proveli prometnu akciju pojačane kontrole alkoholiziranosti vozača te su utvrdili ukupno 60 prekršaja. Samo pet vozača upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola, no čak 22 vozača prekoračila su brzinu kretanja. Utvrđeno je i 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje te 15 ostalih prekršaja.

U nedjelju, 25. travnja od 13 do 18 sati, na pulskom i labinskom području provedena je pojačana kontrola brzine kretanja vozila i kontrola vozača mopeda i motocikala te su policijski službenici utvrdili ukupno 35 prekršaja, od kojih 20 prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja vozača motocikla i 13 ostalih prekršaja, objavila je istarska policija 26. travnja.

kaciga motor moped motocikl ilustracija mup policija

UMAG: Teško ozlijeđen motociklist – Sletio s ceste, udario u metalnu reklamu, stup javne rasvjete…

Poziv udrugama, ustanovama i mjesnim odborima za prijavu na natječaj „Mali projekti za bolje sutra“