in

Vikend bez težih nesreća u Istri – Na Poreštini sudar i nalet na divljač

U dane vikenda od 13. do 15. studenog na području PU istarske evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri su osobe lakše ozlijeđene a utjecaj alkohola evidentiran je u dvije nesreće. Utvrđeno je ukupno 229 prekršaja, kontrolirano je 597 vozača/vozila a iz prometa je isključeno 20 vozača i 3 vozila, priopćila je PU istarska.

Tijekom proteklog vikende na području Policijske postaje Poreč dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom i jedan nalet vozila na divljač. Greška uslijed koje je došlo do nesreće bilo je ne držanje strane kretanja i udar u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

U dane vikenda policijski službenici kontrolirali su na Poreštini 96 vozača/vozila pri čemu je utvrđeno 18 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pojačane aktivnosti bile su usmjerene na utvrđivanje prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,48 g/kg utvrđena kod 37-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Upozorenje vozačima: Čak i male količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje, te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa.

MUP: Natječajem za slogan započeo Mjesec borbe protiv ovisnosti

Nestala Marina Vinter iz Pule