in

VIKEND NA POREŠTINI: U Buićima stradao motociklist, uhićen vozač s 3,14 promila

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Poreč dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile ozljede. Uzrok nesreće koja se dogodila u petak oko 20,10 sati, na kolniku državne ceste D 302 u mjestu Buići bila je neprilagođena brzina. Vozač motocikla u nesreći zadobio je teže ozljede, nakon čega je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen na daljnje liječenje u Opću bolnicu Pula.

U dane vikenda policijski službenici kontrolirali su 47 vozača/vozila pri čemu su utvrđena 32 prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pet su vozača bila pod utjecajem alkohola. Najviša utvrđena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 3,14 promila u krvi, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom sudu.

-Pozivamo vozače, naročito mopediste i motocikliste, na izbjegavanje rizičnih situacija u prometu, najčešće prekršaja koji su za njih najpogibeljniji, a to su prekoračenje brzine kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, a pogotovo upravljanje vozilima bez korištenja zaštitne kacige ili nakon konzumacije alkohola i droga, poručili su iz PU istarske.

TAR: DeguStazione u ponedjeljak ima novu ponudu marendi

POREČ među vodećima po ulaganju u zdravstvo – osiguran nadstandard hitne pomoći, financira post COVID rehabilitaciju…