in

POREČ među vodećima po ulaganju u zdravstvo – osiguran nadstandard hitne pomoći, financira post COVID rehabilitaciju…

Grad Poreč je u razdoblju od 2017. do 2019. godine izdvojio 322,53 kune po stanovniku za zdravstvo, što ga svrstava u vodećih deset gradova, pokazala je analiza specijaliziranog portala gradonačelnik.hr, napravljena po podacima konsolidiranih proračuna.

Zdravi grad Poreč

Često se za Poreč napominje kako je grad brojnih nadstandarada – od onih u predškolskom i školskom obrazovanju, socijalnim programima, sportu, ali se to posebno osjeti u zdravstvu.

Poreč, naime, iako zdravstvo nije u direktnoj ingerenciji lokalne samouprave, već godinama osigurava nadstandard hitne pomoći. S okolnim općinama Poreštine, a ranije i velikim turističkim tvrtkama, financirao je dodatne timove hitne medicinske pomoći kako bi osigurao da vrata porečke hitne nikada ne budu zatvorena.

Dodatno, Poreč je deficitarnim kadrovima u zdravstvu financira smještaj, dok je hitnoj medicinskoj pomoći donirao opremu, a u protekle četiri godine sudjelovao u dva navrata u nabavci novog vozila za potrebe hitne medicinske pomoći.

Dom zdravlja Poreč

Dodajmo tome kako Grad sufinancira kreditnu obvezu izgradnje i opremanje nove Opće bolnice u Puli, sufinancira rad Savjetovališta za prehranu i Savjetovališta za spolno i reproduktivno zdravlje mladih Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u Poreču, sufinancira nabavu medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, sufinancira programe Centra za pružanje usluga u zajednici “Zdravi grad Poreč-Parenzo” usmjerene djeci, mladima, obiteljima, starijima i posebno ranjivim skupinama građana s ciljem pružanja psihosocijalne podrške i podrške zdravlju, sufinancira rad ustanove Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula i mobilnog tima u Ispostavi Poreč za provođenje rane intervencije kod djece s neurorizicima i razvojnim poteškoćama, sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina, a od ove godine je kao prvi grad u Hrvatskoj pokrenuo financiranje post COVID rehabilitacije za pacijente koji su preboljeli teže oblike te bolesti, priopćeno je iz Grada Poreča.

Dr. Ivančić, dr. Korlević i gradonačelnik Peršurić – Dom zdravlja Poreč

VIKEND NA POREŠTINI: U Buićima stradao motociklist, uhićen vozač s 3,14 promila

turristi plaža more

PRVI VIKEND U LIPNJU: Istra najpoželjnija destinacija, najviše turista stiglo iz Njemačke