in

VIKEND NA POREŠTINI: U Višnjanu nesreću izazvao 19-godišnjak. Uhvaćena tri pijana vozača

Foto MUP - Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Poreč dogodila se jedna prometna nesreća. Zaustavljeno je ukupno 46 vozača, među kojima tri pod utjecajem alkohola.

U subotu, 2. travnja oko 11,20 sati na području Višnjana dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji austrijski državljanin upravljao automobilom Opel Astra, austrijske registracijske oznake, iz smjera naplatnih kućica Višnjan u smjeru županijske ceste 5042. U jednom je trenutku započeo skretati u desno u smjeru Poreča i oduzeo prednost prolaska  te se sudario  s automobilom Renault Megane, pulske registracijske oznake, kojim je iz smjera Višnjana upravljala 48-godišnjakinja. U nesreći nitko nije ozlijeđen. Vozaču Opela je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan obvezni prekršajni nalog.

U dane vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 46 vozača/vozila pri čemu je utvrđeno 28 prekraja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tri su vozača bila pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola bila od 1,37 promila u krvi.

-Pozivamo vozače, naročito mopediste i motocikliste na izbjegavanje rizičnih situacija u prometu, najčešće prekršaja koji su za njih najpogibeljniji a to su prekoračenje brzine kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, a pogotovo upravljanje vozilima bez korištenja zaštitne kacige ili nakon konzumacije alkohola i droga, poručili su iz PU istarske.

Foto Istarska županija župan

Istarski Ronilački savez od Županije dobio 120 tisuća kuna

POREČ: Juniori ŠRD-a Zubatac drugi na Županijskom prvenstvu