in

Istarski Ronilački savez od Županije dobio 120 tisuća kuna

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić i tajnik Ronilačkog saveza Istarske županije Aldo Vrbanac potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju aktivnosti zaštite i spašavanja na moru i monitoringa i sanacije onečišćenja obalnog područja mora u 2022. godini. Potpisivanju su prisustvovali i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, službenik koji privremeno obavlja poslove pročelnika u Upravnom odjelu za održivi razvoj Mirko Radolović i potpredsjednik Ronilačkog saveza Lucio Lorencin.

Sukladno ugovoru, u ovogodišnjem proračunu Istarske županije osigurana su sredstva za  namijenjena za provedbu aktivnosti zaštite i spašavanja na moru i uz obalu u iznosu od 100.000 kuna te za aktivnosti monitoringa i sanacije onečišćenja obalnog područja mora u iznosu od 20.000 kn sukladno Kalendaru aktivnosti Ronilačkog saveza Istarske županije od 25 siječnja 2022. godine.

Županijski Ronilački savez osnovan je 1998. godine i okuplja 17 ronilačkih klubova i udruga s područja Istre, čime su pokrivena sva priobalna mjesta. Broji između 700-800 članova. Kako su naglasili tajnik Vrbanac i potpredsjednik Lorencin, Istarska županija podupire rad Saveza od samoga početka što im uvelike pomaže u provođenju aktivnosti, posebice onih koje se odnose na čišćenje podmorja i provođenja vježbi spašavanja na moru. Spomenimo i da Savez djeluje unutar Sustava civilne zaštite Istarske županije, s ciljem priprema i sudjelovanja u otklanjanju posljedica katastrofa i velikih nesreća.

Prilikom susreta bilo je govora i o admiralskom broda Vis, koji je nakon potapanja uz zapadnu obalu Kamenjaka, pretvoren u jedinstvenu ronilačku atrakciju.

Izvor Istarska županija – KABINET ŽUPANA

Foto Tanja Kocijančić hrvatske vode ravnatelji škola

MALI ČUVARI VODA – Porečkim i rovinjskim školama uručeni edukativni kompleti i laboratoriji za ispitivanje vode i tla

policija traka prometna nesreća

VIKEND NA POREŠTINI: U Višnjanu nesreću izazvao 19-godišnjak. Uhvaćena tri pijana vozača