in

VIKEND REKORDERI: Kod Buzeta uhvaćen s čak 3,27 promila, Talijan jurio Ipsilonom 184 na sat

Ilustracija MUP

Tijekom proteklog vikenda, od 28. do 30. kolovoza, na području PU istarske dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba smrtno je stradala, a četiri osobe su lakše ozlijeđene. Utjecaj alkohola evidentiran je u dvije prometne nesreće, dok je neprilagođena brzina kao greška evidentirana u šest prometnih nesreća.

Policijski službenici kontrolirali su 618 vozača i vozila, a iz prometa su isključili 25 vozača i šest vozila. Utvrđen je 341 prekršaj, od kojih je Policijska uprava istarska u svom izvještaju izdvojila dva događaja:

U subotu, 29. kolovoza oko 21.55 sat, buzetska je policija na cesti Lupoglav-Buzet, kod odvojka za mjesto Praščari, zaustavila Fiat, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 57-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola od 3.27 promila. Policijski službenici isključili su vozača iz prometa te su mu radi vožnje u pijanom stanju izrekli novčanu kaznu od u iznosu od 11.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 29. kolovoza u vremenu od 9 do 13 sati, na području PU istarske provedena je prometna akcija kontrole brzine kretanja vozila. Tijekom provođenja prometne akcije utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega 65 prekršaja nepropisne brzine. Najveća brzina utvrđena je kod 45-godišnjeg talijanskog državljanina, koji se kretao brzinom od 184 km/h, Istarskim ipsilonom kod odmorišta Bačva. Određena mu je kazna u iznosu od 7.500 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

POLICAJCI su bili brži: 18-godišnjakinja bježala s drogom

VRSAR U ZNAKU KAMENA: Startao 30. Montraker – Uživo pratite rad akademskih kipara Peruška Bogdanića i Petra Dolića