in

Vikend uz 11 nesreća i velik broj pijanih vozača – Rekorderi u Brtonigli i Puli

Ilustracija - Foto MUP

Neprilagođena brzina i alkohol glavni uzroci nesreća

Prethodnog vikenda od 21. do 23. listopada na području Pu istarske evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama stradalo je 5 osoba od kojih je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 4 osobe lake tjelesne ozljede. Alkohol kao uzrok evidentiran je u 3 prometne nesreće.

Utvrđeno je 135 prekršaja, od kojih izdvajamo:
•             nepropisna brzina – 62 prekršaja
•             nekorištenje sigurnosnog pojasa – 12 prekršaja
•             upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja
•             korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 17 prekršaja
•             neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 3 prekršaja
•             ostali prekršaji – 24 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 303 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila.

Od događaja izdvajamo:

Prometna je policija 23. listopada u 03,00 sati na kolniku Divkovićeve ulice u Puli zaustavila 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom Fiat pulskih registracijskih oznaka. Budući da je davao znakove alkoholne poremećenosti ponuđeno mu je alkotestiranje, te mu je očitana koncentracija iznosi 1.74 promila.
Zbog počinjenog prekršaja okrivljeniku je uručen Prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u trajanju od 3 mjeseca i troškovi postupka od 580 kn.

Umaška policija je istoga dana oko 23.20 sati u ulici Ronko u Brtonigli zaustavila osobni automobil Škoda, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnjak, a koji je prethodno krivudao po cesti.
Vozač je alkotestiran te je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.79, nakon čega je, poradi bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 66-godišnjaka policija pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 2. listopada 2022.

kombi mup policija marica

Ukrali mu auto s mesom divljači i drugih životinja. Šteta je velika

Foto Policijska uprava istarska

Provalili u benzinsku i ukrali duhan