in

VIŠNJAN/PULA: Pijane vozile prebrzo i skrivile nesreće

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine kretanja dvije mlade vozačice su 5. i 6. ožujka izazvale teške prometne nesreće. U jednom slučaju 19-godišnjakinja je teško ozlijeđena zbog čega je zadržana u Općoj bolnici Pula, objavila je Policijska uprava istarska.

Noćas oko 00,20 sati se u Višnjanu, na raskrižju Zagrebačke i Ulice Kadora te lokalne ceste, dogodila se prometna nesreća u kojoj je mlada vozačica teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila  kada je 19-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola od 1,48 promila upravljala automobilom Renault, pulske registarske oznake,  kolnikom Zagrebačke ulice. Djevojka je zbog velike koncentracije alkohola i neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom te je udarila u prometni znak, a potom u betonski zid. Pomoć joj je pružena u OB Pula gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju.

Druga prometna nesreća dogodila se dan ranije, 5. ožujka oko 4,05 sati, kada je 20-godišnjakinja kao mlada vozačica upravljala automobilom Alfa Romeo, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,10 promila, kolnikom Rizzijeve ulice. Dolaskom do raskrižja s Palisinom ulicom, vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad automobilom te je udarila u prometni znak nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći vozačica nije ozlijeđena. Protiv nje se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti prometa na cestama.

Iz analize statističkih podataka prometnih nesreća vidljivo je da su upravo su mladi vozači najčešći počinitelji prometnih nesreća s najtežim posljedicama, bilo da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i droga, koriste mobitel u vožnji, ili zbog prevelike i neprilagođene brzine izgube nadzor nad upravljačem. 

Stoga, Policijska uprava istarska apelira na mlade vozače:

  • Ukoliko ste konzumirali alkohol ili droge, ne sjedajte za upravljač vozila!
  • Brzinu prilagodite uvjetima na cesti i poštujte ograničenja brzine!
  • U vožnji nikada ne koristite mobitel!

Pritvoreni zbog sumnje u pranje novca – mešetarili nekretninama u Funtani

KAZNENA PRIJAVA ZBOG MUČENJA ŽIVOTINJA: U Marušićima kod Buja hicem iz puške usmrtio mačku