in

Vozio pod utjecajem droge i alkohola. Kazna je “paprena”

Foto Policijska uprava zadarska

Muškarac je bio pozitivan na prisutnost droge i alkohola u organizmu, a kod sebe posjedovao i marihuanu

Prometna je policija 14. ožujka oko ponoći na kolniku pulske Ulice Veruda zaustavila i kontrolirala osobni automobil Mazda, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak.

Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0.94 promila te je isključen iz prometa. Prilikom kontrole muškarac je imao torbicu s marihuanom bruto težine 16.9 grama, a radi sumnje da automobilom upravlja pod utjecajem droga testiran je na prisutnost opojnih droga u organizmu te je dobivena pozitivna reakcija.

Policijski službenici su 35-godišnjaku uručili prekršajne naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te je kažnjen novčanom kaznom od ukupno 2.373 eura i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Policijska uprava istarska ponovno apelira na vozače, kao i na sve ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim ponašanjem doprinesu boljoj sigurnosti cestovnog prometa. Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 sve do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Također podsjećamo kako je kažnjivo i odbijanje testiranja na prisutnost alkohola, droga ili lijekova ili odbijanje podvrgavanju liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom od 1.320 do 2.650 eura, a vozaču se može izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, objavila je istarska policija 15. ožujka 2023.

Izvor Policijska uprava istarska

Uznemiravao ženu, pratio je po gradu, dolazio na radno mjesto… Dobio kaznenu prijavu

Foto Policijska uprava istarska policija mup

Policija educirala noniće kako se zaštititi od prijevara i biti sigurniji u prometu