in

U Poreču naučite borilačke vještine južnokorejskog Wing Chuna s Markom Šorgom. Treninzi su besplatni

Wing Chun - Foto Gradska knjižnica Poreč

Projekt „Dam-daš: volonteri u akciji“ Gradske knjižnice Poreč svake godine donosi nešto novo, pa pozivaju na ponešto drugačije radionice – treninge, na kojima ćete se upoznati s južnokineskom borilačkom vještinom Wing Chun, koja je u mnogim europskim zemljama sinonim za samoobranu, a prema legendi, stara je od 300  do 400 godina.

Za sve kojima Kung fu budi interes za nešto posebno i drugačije što želite probati, ovo je idealna prilika za početak i ulazak u svijet Wing Chuna u prijateljskoj i poticajnoj atmosferi.

Na prvom katu Odjela za djecu i mlade porečke knjižnice, već u utorak 21. ožujka 2023. godine zainteresirane čeka volonter Marko Šorgo. Marko svoju crnu instruktorsku majicu stječe 2021. godine, a sate treninga pohađa kod sifua Krunoslava Bagadura u Zagrebu te na ljetnim seminarima u Ninu od 2008. godine. Sifu Bagadur bio je učenik Leung Tinga osam godina, a podučavao ga je i Wong Shung Leung devet godina, koji je u Hong Kongu učio kod majstora Yip Mana.

Na treninzima mogu sudjelovati sve zainteresirane punoljetne osobe, žene i muškarci, a zbog ograničenog broja polaznika svoj je dolazak potrebno najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do 20. ožujka u 19 sati. Treninzi će se održavati utorkom od 17 do 19 sati, a predviđena su četiri susreta.

Wing Chun treninzi izvrstan su način kojim možete, osim vještine samoobrane, postići veće samopouzdanje, povećati pokretljivost tijela, poboljšati kondiciju, naučiti se opustiti u stresnim situacijama te unaprijediti socijalne vještine, poručuje marljiva ekipa iz Gradske knjižnice.

Foto Policijska uprava istarska policija mup

Policija educirala noniće kako se zaštititi od prijevara i biti sigurniji u prometu

Galen Oštir - Foto Karate klub Finida

POREČ: Galen Oštir uspješno položio za karate sudačka zvanja