in

Vozio pod zabranom – Kod sebe imao bombu i drogu

Ilustracija MUP

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici su 27. rujna oko 15.30 sati na Šišanskoj ulici u Puli zaustavili automobil Citroen kojem je registracija istekla prije godinu dana, a kojim je upravljao 38-godišnjak u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Muškarac je odbio testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, a kod sebe je imao i dva smotuljka s ukupno jednim gramom amfetamina te ručnu bombu. Na mjesto događaja odmah je izašao i djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je utvrdio da je riječ o ručnoj bombi M-75 bez detonatora, a u posebnoj vrećici nalazila su se još dva vježbovna upaljača ručne bombe.

Policijski službenici uhitili su osumnjičenog i nad njim proveli kriminalističko istraživanje te su ga danas u jutarnjim satima priveli pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. Radi posjedovanja droge, policijski službenici izdali su 38-godišnjaku prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna, dok će radi počinjenih prometnih prekršaja podnijeti protiv njega optužni prijedlog nadležnom sudu.   

policija

Racija u lokalu – Polica našla vandala koji je bušio gume, ženu koja je trebala biti doma u samoizolaciji i još štošta

Vozio bez vozačke, bježao policiji, ugrožavao tuđe živote…