in

Vozio bez vozačke, bježao policiji, ugrožavao tuđe živote…

Djelatnici Postaje prometne policije Pula su 27. rujna oko 19.10 sati na Medulinskoj cesti uočili automobil VW, pulske registarske oznake, koji je nekoliko puta pretjecao druga vozila koja su se nalazila u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza te više vozila koja su se kretala ispred njega, čime je ugrozio vozila iz suprotnog smjera. Vozač se oglušio na znakove policijskih službenika za zaustavljanje te je povećao brzinu kretanja, no policijski službenici uspjeli su ga zaustaviti u Ulici Kavrevski put. Vozač je tada pokušao pješice pobjeći, ali su ga policijski službenici zaustavili i priveli u policijsku postaju.

Utvrđeno je kako 44-godišnjak upravlja automobilom bez ponovno položenog vozačkog ispita, s obzirom da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Testiranje na prisutnost droga u organizmu je odbio, a kod sebe je imao nož.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, policija protiv 44-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Ilustracija MUP

Vozio pod zabranom – Kod sebe imao bombu i drogu

Prijem za načelnike Poreštine ususret Danu policije i blagdanu Sv. Mihovila