in

Vozio s 1.63 promila: Uhićen je!

Ilustracija MUP

Policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol

Pulska prometna policija je jučer oko 23 sata na Šišanskoj cesti zaustavila motocikl, pulskih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.63 promila upravljao 30-godišnjak, a koji kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu ni neki drugi dokument. Vozač je uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač će danas biti priveden na nadležni sud.

Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).

Foto Studio MOT 08 Poreč ples plesni studio saša

Uspješna godina porečkog MOT-a – Pogledajte video „Balerina MOTina“

Advent Poreč - Foto Grad Poreč tg matije gupca

Advent Poreč: Za Badnjak besplatna marenda za sve