in

VRSAR – Voditeljica trgovine zadržavala dnevni promet. DORH podignuo optužnicu

Foto MUP - Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 18. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1981.) zbog počinjenog jednog produljenog kaznenog djela pronevjere iz čl. 233. st. 1. i 2. Kaznenog zakona te jednog produljenog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz čl. 279. st. 1. i 2. KZ-a.

Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je od lipnja do prosinca 2021. godine kao voditeljica jedne prodavaonice u Vrsaru, zadužena za uplaćivanje dnevnog prometa, sastavljala univerzalne naloge za uplatu novca iz dnevnog prometa nakon čega je, bez ovlasti, potpisivala zaštitare na primopredajnom zapisniku kao da su preuzeli sigurnosne vrećice s novcem na kojima je otrgnula zaštitnu traku simulirajući tako da je novac predala zaštitarima radi deponiranja i uplate novca kod banke. Tereti ju se da novac nikad nije predala zaštitarima već ga je zadržavala za sebe, a lažno sastavljenu dokumentaciju o predaji dnevnog prometa je evidentirala u poslovnu dokumentaciju prodavaonice kao da je novac predan. Okrivljenicu se tereti da je zadržavajući novac iz dnevnog prometa ostvarila protupravnu imovinsku korist na štetu trgovačkog društva u kojem je radila u iznosu od 183.323,00 kuna (24.331,14 eura).

Općinski sud u Pazinu je 19. listopada 2022. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i okrivljenici produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Izvor DORH

Foto Općina Žminj

ŽMINJ: Nikad veća izdvajanja za predškolski odgoj – Za dogradnju i uređenje okoliša vrtića dobili 2,8 milijuna kuna

Foto Vlada RH Twitter - Premijer i IRena Hrstić

Premijer danas, 28.10. u Puli. Osim otvaranja bolnice ima još nekoliko zadataka