in

Zakinji kod Umaga: Podignuta optužnica protiv Talijana zbog ubojstva žene

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Talijanu će se suditi za ubojstvo Ukrajinke kod Umaga

Županijsko državno odvjetništvo u Puli 13. veljače 2023., nakon završetka istrage, podignulo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv 31-godišnjeg državljanina Republike Italije zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom iz članka 110. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenom 31-godišnjaku stavlja na teret da je 18. kolovoza 2022., u Umagu, u vidno alkoholiziranom stanju, tijekom verbalne prepirke s 41-godišnjom izvanbračnom suprugom (državljanka Ukrajine), u nakani da ju usmrti zadao joj brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu, odnosno nanio joj brojne teške tjelesne ozljede koje, u ukupnosti predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu te su dovele do njene smrti. 

Državno odvjetništvo predložilo je Županijskom sudu u Puli da protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, budući da se radi o stranom državljaninu pa je Županijski sud u Puli donio rješenje kojim je produljio istražni zatvor protiv okrivljenika, objavljeno je u pripćenju Županijskog državnog odvjetništva Pula na stranicama DORH-a.

Kako su mediji prošlog ljeta izvjestili, ubojstvo se dogodilo u privatnom smještaju u obiteljskoj kući u Zakinjima. Večer prije ubojstva izvanbračni supružnici, koji su u Zakinje stigli na odmor, žestoko su se posvađali, što je uznemirilo susjede koji su išli vidjeti što se događa. Potom se par prividno smirio ali tijekom noći svađa je eskalirala u još veći sukob koji je završio smrću nesretne žene.

Ilustracija - Foto MUP

Radari u Istri u subotu 25. veljače – Na nekim cestama i dvaput

pretučena žena nasilje u obitelji ilustracija

Zbog nasilja i brojnih prijetnji prema supruzi završio u istražnom zatvoru