in

Zbog nasilja i brojnih prijetnji prema supruzi završio u istražnom zatvoru

Ilustracija Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 20. veljače 2023., ispitalo državljanina Republike Slovenije (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 37-godišnjak od kolovoza 2022. godine do 18. veljače 2023., na području jednog grada u Istarskoj županiji, nasilnički ponašao prema svojoj 44-godišnjoj izvanbračnoj supruzi te je po prekidu veze nastavio s nasiljem, a kada je ona 18. veljače 2023. promijenila bravu na ulaznim vratima stana, poslao joj je više uznemirujućih poruka. Osnovano se sumnja i da je tijekom veljače 2023. godine, u dva navrata prijetio svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi što je kod nje stvorilo osjećaj straha za vlastiti život. 

Županijski sud u Puli je 20. veljače 2023., na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva, odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi se u priopćenju DORH-a – ŽDO-a Pula.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Zakinji kod Umaga: Podignuta optužnica protiv Talijana zbog ubojstva žene

opća bolnica pula

Pulska bolnica donijela odluku o zabrani parkiranja. Evo o čemu se radi