in

Zbog brzine i alkohola 43-godišnjakinja se zabila u ogradu kuće

Ilustracija MUP

Osim teške prometne nesreće s dvije poginule osobe u Marčani, o kojoj smo već izvijestili, dogodila se proteklog vikenda još jedna teža prometna nesreća na području Vineža. Nesreća se dogodila 13. ožujka oko 4.52 sata, kada je 43-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0.93 promila upravljala automobilom Ford, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Labina prema Snašićima. Vozačica je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor nad automobilom te je udarila u betonski stupić, a potom u betonsku ogradu. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena, objavila je istarska policija u ponedjeljak 14. ožujka.

Naveli su u svom izvješću da je od 11. do 13. ožujka, na području Policijske uprave istarske evidentirano 13 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulima, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe smrtno su stradale, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 422 vozača i vozila, a iz prometa su isključili 19 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 189 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 91 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 19 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 10 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • ostali prekršaji – 46 prekršaja

POREČ: Izabrano novo vodstvo Istarske stranke umirovljenika

policija pixabay

Muškarac teško ozlijedio 20-godišnjaka i oštetio auto