in

Zbog vožnje pod utjecajem droge i alkohola kažnjeni s 25.000 kuna

Ilustracija - Foto Fleimax za Pixabay

U petak, 25. veljače u 23.55 sati, na području Vodnjana, od strane policijskih službenika zaustavljen je osobni automobil marke Nissan, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Nad vozačem je provedeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.74/kg. Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu od 10.000 kuna i izrečena mu je zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Rovinjska je policija 27. veljače oko 23.20 sati u Ulici Stjepana Radića u Rovinju zaustavila automobil VW Passat, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.46 promila upravljao 33-godišnjak. Osim što su ga alkotestirali, policijski službenici su vozača testirali i na prisutnost droga u organizmu te je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost amfetamina. Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 14.700 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Naime, kako je Policijska uprava istarska objavila u ponedjeljak 28.veljače, proteklog vikenda

od 25. do 27. veljače, na području Policijske uprave istarske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, a dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 414 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 145 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 73 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 13 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 10 prekršaja
  • ostali prekršaji – 32 prekršaja

Velika pobjeda porečke Istre protiv Plitvica

mup policija prometna policajac

MUP planira akciju od 24 sata pa traži prijedloge lokacija za nadzor brzine