in

MUP planira akciju od 24 sata pa traži prijedloge lokacija za nadzor brzine

Foto MUP - Ilustracija

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.
 
Stoga će se na području Policijske uprave istarske, ali i čitave Hrvatske i drugih zemalja članica Europske unije, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s najtežim posljedicama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Policija će 24. ožujka od 00.00 do 24.00 sata pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijska uprava istarska poziva građane da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 10. ožujka na adresu elektroničke pošte istarska@policija.hr. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljene prijedloge te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila koje su pogodne za nadzor brzine, priopćila je istarska policija 28. veljače.
 

policija mup ilustracija

Zbog vožnje pod utjecajem droge i alkohola kažnjeni s 25.000 kuna

Porečki Maximvsi opet osvojili brojne medalje u Kvarnerskoj ligi