in

Žena u kući pronašla bombu!

Ilustracija

Policija obavještava građane koji posjeduju oružje bez dozvole ili posjeduju zabranjeno oružje, da takvo oružje mogu anonimno predati te se protiv njih neće pokretati nikakvi postupci

Labinska je policija u srijedu, 12. veljače, u jutarnjim satima zaprimila dojavu žene koja je među predmetima pokojnog člana obitelji pronašla predmet nalik na bombu. Na mjesto događaja odmah je izašao djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji je utvrdio da se radi o improviziranoj bojevoj bombi kućne izrade te ju je izuzeo radi sigurnog uništenja.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija” još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Oružje koje je zakonom zabranjeno je: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. 

Izvor: Policijska uprava istarska

FUNTANA objavila Proračun u malom kako bi se građani bolje upoznali u što sve općina ulaže

FUNTANA objavila Proračun u malom kako bi se građani bolje upoznali u što sve općina ulaže

POREČ: Novi asfalt u Vranićima, Pazinskoj i Lovečkoj ulici, uskoro nova cesta i u Brčićima

POREČ: Novi asfalt u Vranićima, Pazinskoj i Lovečkoj ulici, uskoro nova cesta i u Brčićima