in

Živi zid prijavljen policiji zbog rušenja ograde na umaškom Kravljem rtu

Foto: Živi zid

Policija je jučer zaprimila prijavu 68-godišnjaka, koji je kao odgovorna osoba tvrtke iz Umaga prijavio oštećenje i rušenje dijela ograde na predjelu Kravljeg rta u Umagu. Prema dosad prikupljenim saznanjima, tri osobe su jučer oko 11.30 sati oštetile i srušile dio ograde koja se nalazila uz obalu i služila kao zaštitna ograda, čime je tvrtki iz Umaga nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, objavila je danas PU istarska na svojim web stranicama.

Naime, istarski Živi zid jučer je u Sv. Pelegrinu na plaži, tik do čelične ograde na Kravljem rtu, organizirao presicu za novinare nakon koje su dio te ograde i srušili. Naime, ograda seže u more i time zatvara slobodno kretanje pomorskim dobrom.

„Nevjerojatno je da oni za to nemaju nikakve koncesijske ugovore, neometano uzurpiraju javni prostor i nikoga nije briga! Sramota!“, kazao je jučer Damir Grunbaum, prvi čovjek istarskog Živog zida.

„Oko cijelog su područja u Umagu poznatog kao Kravlji rt podigli visoku ogradu koja ide duboko u more. Svi pristupni putevi su zatvoreni. Tom velikom javnom dobru može se prići samo s mora, a onda vas dočekuju kamere i zaštitari. Prozvali smo Ministarstvo pomorstva i Ministarstvo poljoprivrede jer su zatvorili oba oka na ovaj kriminal koji traje više od 20 godina. Prozvali smo sve političke stranke, posebno one na vlasti IDS i HDZ koji očito otvoreno pogoduju interesnim skupinama na štetu građana. Ako se bahati veliki igrači ovako ponašaju iako nemaju nikakve ugovore što će biti tek kad im damo koncesijske ugovore”, izjavio je tom prigodom Živi zid. 

Porečki kreativci Jelena Fiškuš i Sean Poropat pozvani u Grand žiri festivala New York Festivals Advertising Awards

Prijetio muškarcu zbog nepostojećeg novčanog duga