in

Porečki kreativci Jelena Fiškuš i Sean Poropat pozvani u Grand žiri festivala New York Festivals Advertising Awards

Kreativni direktori Studia Sonda, Jelena Fiškuš i Sean Poropat, pozvani su u članstvo međunarodnog Grand žirija globalno poznatog festivala New York Festivals Advertising Awards 2019, koji dodjeljuje nagrade najboljim svjetskim radovima iz svijeta komunikacija i oglašavanja. Članstvo se odabire prema preporukama žirija iz proteklih godina, a na osnovu stručnosti, objavio je Studio Sonda u priopćenju.

New York Festivals Advertising Awards jedan je od poznatijih i dugovječnijih svjetskih festivala iz industrije kreativnosti i oglašavanja, koji još još od 1957. godine odaje počast najboljim komunikacijskim projektima iz čitavoga svijeta. Žiri koji bira najbolje radove, svake se godine sastavlja od priznatih pojedinaca iz svijeta marketinga i komunikacija, a bira se prema preporukama žirija iz proteklih godina te na osnovu profesionalne stručnosti. Ove godine čast sudjelovanja pripala je nakon poziva od strane organizatora i Jeleni Fiškuš i Seanu Poropatu, kreativnim direktorima Studia Sonda iz Vižinada, čiji su radovi nagrađivani i prepoznati, na brojnim međunarodnim festivalima. U prilog tome ide činjenica kako Studio Sonda u posljednjih deset godina osvaja u prosjeku 15 domaćih i međunarodnih nagrada godišnje, a kreativni direktori Studia Sonda sudjelovali su u brojnim žirijima domaćih natječaja i festivala, dok je Jelena u 2018. bila odabrana za prvu ženu predsjednicu žirija u na najvećem nacionalnom natjecanju kreativnosti – IdejaX.

-Procesi žiriranja uvijek su prilično zahtjevni, traže puno vremena, discipline i poznavanja materije, ali ujedno su i veliko iskustvo i prilika za razvoj. Evidentno je, sudeći po radovima koji iz Hrvatske izlaze u svijet i činjenici da se sve više naših kolegaiz kreativne industrije nalazi u ulogama članova žirija i predavača na svjetski priznatim festivalima, da se i u našoj maloj zemlji prate  trendovi, stvaraju relevantni radovi i postoje kreativci koji  imaju što za reći. Zadovoljni smo da smo i mi, iz studia smještenog u Vižinadi, dio toga i da su nas naši radovi i dosadašnji angažmani približili sudjelovanjima u ovako velikim festivalima, komentirala je Jelena Fiškuš novo priznanje za Sondu.

Na njujorškom festivalu Jelena Fiškuš i Sean Poropat sudjelovat će u radu žirija u kategoriji Package and Product Design te odabirati finaliste na temelju kriterija vrednovanja kvalitete ideje, kvalitete izvedbe i relevantnosti radova.

Žiriranje će se odvijati tijekom veljače i ožujka 2019. godine.

Pobjednici će biti objavljeni u svibnju na proslavi World’s Best Advertising-a u Lincoln Centru u New Yorku, zaključeno je u priopćenju.

Policija spriječila tragediju na Ipsilonu: usred noći pijan vozio neispravan auto bez svjetala

Policija spriječila tragediju na Ipsilonu: usred noći pijan vozio neispravan auto bez svjetala

Živi zid srušio ogradu na pomorskom dobru na umaškom Kravljem rtu: „Svi godinama zatvaraju oči pred nelegalnom uzurpacijom javnog dobra“

Živi zid prijavljen policiji zbog rušenja ograde na umaškom Kravljem rtu