in

Crveni križ Bujštine pruža psihološku pomoć i nastavlja prikupljati donacije

Foto Crveni križ Bujštine

Iz Gradskog društva Crvenog križa Buje obavještavaju da se pomoć i donacije za stradale u potresu u Sisačko-moslovačkoj županiji nastavljaju postepeno prikupljati i dostavili su popis potrepština kojega objavljujemo.

U nastavku je i telefonski broj za pružanje psihološke podrške osobama koje su na privremenom boravku na ovom području. Volonteri Crvenog križa u pravilu nazivaju sve evidentirane osobe svaka dva dana. Za sada je dosta ljudi zatražilo psihološku potporu i razgovor stoga je važno da naši sugrađani imaju tu informaciju i znaju kamo stradalnike uputiti za psihološku pomoć, poručuju iz ovog društva.

Crveni križ Bujštine dosad je, od potresa, ukupno evidentirao više od 80 osoba koji su na privremenom boravku na području Buja, Umaga, Novigrada, Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja. Volonteri ih često kontaktiraju dok Tim PSP pruža psihološku podršku.

Aktivnost je realizirana uz pomoć Udruge Pružam ti ruku iz Umaga koja je ustupila i svoje prostore kako bi se s ljudima razgovaralo u miru, ako nije moguć posjet kućanstvu.

-Molimo sve građane koji imaju saznanja o obiteljima koji dolaze iz područja pogođenih potresom da ih se uputi na Crveni križ Bujštine kako bi ih naši djelatnici mogli evidentirati i pružiti im odgovarajuću skrb za vrijeme boravka na našem području, napisali su na Facebooku.

Crveni križ Bujštine

Pored kontejnera pronašao torbu s tromblonskom minom i oštećenim okvirom automatske puške

funtana pošta turistička zajednica općina

FUNTANA: Produženo važenje Programa ukupnog razvoja Općine