in

Crveni križ Bujštine u akciji „Solidarnost na djelu“ skuplja donacije za obitelji u potrebi

Crveni križ Bujštine ovim putem poziva građane da se uključite u već tradicionalnu, 50. po redu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu 2022”.

Akcija „Solidarnost na djelu“ provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa na području Republike Hrvatske, koja se na isti način i u isto vrijeme provodi na cijelom teritoriju RH, a koja se ove godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Sabirna akcija provoditi će se na području djelovanja Crvenog križa Bujštine odnosno gradova Buja, Novigrada i Umaga te Općina Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja.

Prikupljena sredstva u akciji bit će utrošena za nabavku paketas osnovnim živežnim namirnicama u vrijednosti od 150,00kn po paketu za „Socijalnu košaricu“  za najugroženije osobe (obitelji) na području Bujštine.  Napominju kako je GDCK Buje u skladu sa zakonskim obvezama dužan sve donacije i javno objaviti, te će u skladu s time sve  tvrtke i druge donatore istaknuti i uvrstiti kao donatora na svojim službenim internet strancima.

Akcija započinje službeno u četvrtak, 13. listopada 2022. godine te se nastavlja sve do kraja godine kada će se objaviti iznos prikupljenih sredstava. Aktivnosti u sklopu akcije  bit će organizirane u petak 14.10.2022. u kojoj će sudjelovati aktivni članovi (volonteri) Crvenog križa Bujštine, učenici škola s područja Bujštine. Aktivnost će se organizirati na području gradova Buje, Umag i Novigrad postavljanjem prigodnih info – punktova na kojima će građani moći donirati novac, a za kojeg će im biti uručen novčani bon zahvalnosti numeriran i ovjeren pečatom Crvenog križa, i to u vremenu od 10:00h do 13:00h.

Svi sudionici akcije bit će propisno obilježeni službenom oznakom i majicom Crvenog križa.

Novigrad – Park Irme benčić – ispred Erste banke

Umag – Trg 1. Svibnja

Buje –  park kod fontane  ispred Erste banke

Podržite akciju „Solidarnost na djelu 2022“

Podaci za uplatu:

IBAN HR HR6223800061545000304 (IKB Umag d.d.)

Primatelj: Gradsko društvo Crvenog križa Buje – humanitarni račun akcije „Solidarnost na djelu 2022“

Opis plaćanja: Donacija „Solidarnost na djelu 2022“ , „Ne dvoji za drugog izdvoji“

Ilustracija Pixabay voda špina

Bez vode 13. listopada sela kod Sv. Lovreča

Ditram - Kolajna ljubavi

TAR: Veseli Dječji tjedan u vrtiću Morski konjić – Od Cukijade i predstava do Dana policije