in

Crveni križ Bujštine za stradale od potresa okupio velik broj volontera i skupio više od deset tona donacija

Crveni križ Bujštine

Od prvog dana Crveni križ Bujštine aktivan je u katastrofi koja je pogodila područje Sisačko – moslavačke županije. Naime od prvog trenutka Crveni križ stavio je na raspolaganje sve svoje snage, opremu i logistiku kako bi pomoglo stradalom stanovništvu. U prvom danu promptno se izvještavalo o stanju na terenu direktno komunicirajući sa kolegama koji su u prvim minutama pružali zajedno sa Hitnom medicinskom službom prvu pomoć. U periodu između 29.12.2020 do 03.01.2020. godine direktno se u rad uključio ukupno 51 volonter koji su zajedno odradili ukupno 673 volonterska sata.

Prvog dana dignut je Apel za prikupljanje humanitarne pomoći u hrani higijeni, dekama i ostalom potrebnom pomoći. Volonterski timovi organizirani su u dežurstva kako bi bili na usluzi građanima na području Buja, Umaga i Novigrada. Nadalje Gradski Interventni tim Crvenog križa Bujštine odmah se  stavio na raspolaganje u slučaju potrebe za odlaskom na pogođena područja. 

U prvim danima od  potresa ured Crvenog križa Bujštine evidentirao je više od 200 telefonskih poziva od strane građana koji su tražili informacije o katastrofi koja je zadesila Hrvatsku dok su volonteri Crvenog križa paralelno zaprimali,  slagali, popisivali i evidentirali sve donacije građana kao  i pomoći koje su stizale od strane škola, vrtića, dobrovoljnih  vatrogasnih društva, tvrtki i drugih. U periodu od 30.12.2020. godine do 03.01.2021. godine Crveni križ Bujštine prikupio je:

Hrana: 10.471,5kg

Higijenski artikli: 8758kom

Zaštitna oprema: 3770kom

Zaštitne maske: 32.784kom

Hrana za životinje: 217,5kg

Odjeća: 615kg

Posteljina: 170 kg

Deke / poplun: 656 kom

Zahvaljujući Ustanovi Festum iz Umaga omogućeno je privremeno skladište u kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“ Umag gdje  se prikupljena pomoć skladišti slaže i priprema za daljnju otpremu u područja pogođena potresom. Osim Apela za prikupljanjem pomoći Crveni  križ evidentirao je ukupno 60 osoba koje su došle na privremen smještaj na naše područje. Odmah nakon evidencije prvih obitelji oformljen je tim za psihološku potporu koji posjećuje i kontaktira obitelji gotovo svakodnevno no osim toga organizirano je u suradnji sa Domom zdravlja Umag dežurstvo liječnika u slučaju potrebe za lijekovima.

Crveni križ Bujštine – Tim iz Buja krenuo za Petrinju i Glinu

Osim aktivnosti na području djelovanja 02.01.2020. godine upućen je educirani Tim pripadnika Interventnog tima kako bi pomogao u organizaciji poslova na terenu. Ovim putem Crveni križ se zahvaljuje na pomoći Dobrovoljnim vatrogasnim društvima posebno DVD Umag, gradovima i općinama, obrazovnim institucijama, udrugama i na donacijama  tvrtkama poput Vapour International, Zigante tartufi, Aluflexpack i brojnim drugim manjim poduzećima i tvrtkama ne manje važnima. Svi su pokazali iznimno veliko srce i požrtvovnost u namjeri da se ublaži ljudska patnja koja je ogromna. Isto tako neizmjerno veliko hvala svim članovima i volonterima i svim građanima koji su Crvenom križu nudili pomoć u obavljanju aktivnosti na ovom području.

Crveni križ Bujštine u prvim trenucima krize pokazao je snagu i veliku želju da se krizom upravlja prema standardima i u suradnji sa svim operativnim snagama sustava Civilne zaštite jer jedino se na taj način može postići visoka organiziranost i svrsishodnost pomoći koja mora pravovremeno stići do krajnjeg korisnika.

Izvor portal Naši ljudi – Tiramola

Foto Facebook Crveni križ Bujštine

dom obrtnika poreč

POREŠTINA: Udruženje obrtnika usvojilo program rada – U suradnji s lokalnom zajednicom i dalje će se pomagati obrtnicima

TAR: DeguStazione ima novu ponudu marendi ovog tjedna – pogledajte što se nudi