in

DAN PRIRODE: Porečka djeca učila kako selektirati otpad

Djeca porečkih škola i vrtića obilježila su proteklog tjedna u sportskoj dvorani Veli Jože Dan prirode sudjelovanjem u projektu „ U korak s prirodom – razvrstaj, ne odustaj“ koji Grad Poreč realizira se u sklopu obrazovno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Naime, Grad je iz europskih fondova dobio više od pola milijuna kuna za provođenje projekta koji je namijenjen građanima, gostima i poslovnim subjektima na području Poreča, a sve kako bi se kroz edukaciju i informiranje podigla svijest građana o važnosti održivog gospodarenja otpadom.

Kroz sadnju rajčica i  razgovor o kompostiranju, učenju o pravilnom odlaganju otpada u različite spremnike, mađioničara i koncert Luke Nižetića porečka su djeca imala priliku učiti o stvaranju novih, svakodnevnih životnih navika kroz odgovorno postupanje s otpadom, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ovo je samo prva od aktivnosti koje će se provoditi kroz ovu godinu, a uz edukaciju najmlađih, već su izrađene i brošure o sprječavanju nastanka otpada, odgovornom postupanju, odvojenom sakupljanju, ponovanoj upotrebi i komplotiranju. Izradit će se i letci o održivom gospodarenju otpadom za turiste, provoditi edukacije, informativne radio emisije te javne tribine o  gospodarenju otpadom.

Više info na: https://ukoraksprirodom.eu/

POREČ: Akcija darivanja krvi 1. lipnja

BIKE&ROCK DAYS u Novoj Vasi – moto susret prvi put donosi MISS MOKRE MAJICE, ali i Juru Stublića i grupu Film