in

BIKE&ROCK DAYS u Novoj Vasi – moto susret prvi put donosi MISS MOKRE MAJICE, ali i Juru Stublića i grupu Film

Foto Tanja Kocijančić

Sutra, 29. svibnja, počinje 14. izdanje moto susreta Bike & Rock Days koji u Novoj Vasi kod Poreča organizira MK Highlanders, a očekuje se najmanje 4.000 motorista iz nekoliko država. Bogat program odvijat će se svakodnevno do nedjelje, a predstavili su ga danas na konferenciji za medije čelnici kluba Mateo Bernobić, Sebastijan Prodan i Aleksandar Stefanov u gradskoj palači, zajedno s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Uz brojna događanja naglasili su humanitarnu notu susreta na kojem se skupljaju donacije za Društvo invalida Poreč. Na dva punkta bit će postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga. Usto, Highlandersi će donirati i dio ostvarenih prihoda od prodaje hrane i pića na susretu, a svoje honorare za osiguranje Društvu invalida poklonit će i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Višnjan, Tar, Kaštelir i Vižinada.

Glavne glazbene zvijezde bit će Edi Maružin & Banditi i Jura Stublić & Film, koji nastupaju u petak i subotu.

Istaknuto je nešto jako važno za vozače: centar Nove Vasi, cesta u dužini od 200 metara, bit će zatvorena za sav promet od 31. svibnja u 14 sati do 2. lipnja u 8 sati.

Sutra, 29. svibnja, u 20 sati će motoristi krenuti iz Nove Vasi i napraviti mini defile po Poreču, te će se zaustaviti na Trgu slobode gdje će se održati koncert rovinjskog benda Big Way. “Pripremili smo to s ciljem da privučemo vanjske ljubitelje motora i turiste. Kroz dan imat ćemo izlet s dva turistička borda da razgledaju Limski kanal”, najavio je Bernobić.

U četvrtak će se manifestacija odvijati kod njih u klubu uz DJ-a, a u petak i subotu kroz cijeli dan održavat će se utrke motora i tuninig show, a kao gost najavljen je i Dejan Špoljar, jedan od najboljih stunt ridera ovih prostora (akrobata na motoru). U subotu je zakazan veliki defile u 15 sati ulicama Poreča, a u 18 sati svi se vraćaju u Novu Vas gdje se nastavljaju utrke, takmičenja, izložbe motora i nakon toga od 19 sati – novitet – izbor Miss mokra majica čije natjecateljice očekuju bogate nagrade.

Detaljniji program dostupan je na web stranici i Facebook profilu Highlandersa.

Organizatori su naglasili da bajkeri dolaze iz brojnih zemalja – Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

– Narednih dana imat ćemo 14. susret bajkera, treći put u Novoj Vasi i očekuje se još više sudionika, te stvaramo nove motive dolaska u predsezoni, iako možemo reći da je sezona već krenula. Ove godine očekuje se puno više događanja unutar same manifestacije, a veseli me i humanitarna akcija, te se nadam da će i vrijeme poslužiti, rekao je gradonačelnik Peršurić.

DAN PRIRODE: Porečka djeca učila kako selektirati otpad

USPJEŠAN NASTUP: Limena glazba Tar na rovinjskim susretima izvela “Shallow” Lady Gage