in

Danas, 16. svibnja, pojačana kontrola motorista u cijeloj Istri

Ilustracija

Na području PU istarske pojačana kontrola vozača mopeda i motocikala

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala, na području PU istarske u subotu, 16. svibnja od 12 do 16 sati,  provest će se pojačana kontrola vozača mopeda i motocikala.

Naime, na području PU istarske su od 1. siječnja do 14. svibnja 2020. godine  poginula dva vozača motocikla, osam je teško, a osam lakše ozlijeđeno.

Praćenjem stanja prekršajne problematike u oblasti sigurnosti prometa razvidno je nedisciplinirano ponašanje sudionika u prometu na cestama koji ugrožavaju svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu na cestama. Takvo ponašanje često dovodi do prometnih nesreća u kojima stradavaju najnezaštićeniji sudionici u prometu – vozači i putnici mopeda, motocikala. 

Najčešći prekršaji koje čine mopedisti i motociklisti  su nenošenje zaštitne kacige, upravljanje motociklima i mopedima bez istaknutih registarskih pločica, nepropisno pretjecanje, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje,  kao i prekršaji koji dovode do prometnih nesreća – prekoračena/neprilagođena brzina kretanja i oduzimanje prednosti prolaska.
Pozivamo vozače da se radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise, poručuju iz PU istarske.

Teniski ATP turnir u Umagu otkazan!

Situacija stabilna – ISTRA i 16. svibnja nema novooboljelih