in

Teniski ATP turnir u Umagu otkazan!

ATP federacija otkazala sve teniske turnire planirane za srpanj

31. Plava Laguna Croatia Open Umag 2020 otkazan zbog brige za zdravlje vezano uz epidemiju koronavirusa

Zbog nikada do sada viđenih učinaka pandemije COVID-19 na cijeli svijet ATP federacija je objavila nastavak otkazivanja svih natjecanja do kraja srpnja 2020. Svi turniri koji su se trebali održati tijekom mjeseca srpnja, uključujući Plava Laguna Croatia Open Umag, stoga su otkazani ili odgođeni. Budući da su zdravlje i sigurnost tenisača, osoblja turnira i gledatelja na prvome mjestu, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih sportskih događaja u Hrvatskoj održat će se u srpnju 2021. godine, priopćeno je iz porečke hotelijerske tvrtke Plava laguna.

„Nažalost najavljujemo da je naš rado posjećeni turnir, koji se trebao održati od 17. do 26. srpnja, otkazan. Više od 30 godina Plava Laguna Croatia Open Umag oduševljava ljubitelje i igrače tenisa širom svijeta i nastavit će to činiti i u budućnosti. Radujemo se pripremi fantastičnog turnira u 2021. godini. U Plavoj Laguni najvažnija nam je sigurnost naših zaposlenika, gostiju, igrača, partnera i zajednice, stoga smo poduzeli sve potrebne mjere kako bismo pravovremeno i odgovorno odgovorili na trenutnu situaciju.

S obzirom na ove nikada do sada viđene okolnosti, otkazivanje Plava Laguna Croatia Open Umaga ispravna je odluka za sve koji su integralni dio ovog međunarodno priznatog sportskog događanja. Na ATP stadionu Goran Ivanišević trenutno dovršavamo investiciju u iznosu od milijun kuna, čija je implementacija započela prije COVID-19 situacije te smo sigurni da ćemo se u srpnju sljedeće godine ponovno družiti u Umagu i uživati u spektakularnim teniskim mečevima, koncertima i gourmet sadržajima, uz novu i poboljšanu infrastrukturu”, rekao je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

«Covid-19 promijenio je cijeli svijet, pa tako i svijet sporta. Bavljenje tenisom je, prema svim studijama, među najsigurnijim sportskim aktivnostima uopće. Međutim, paradoksalno, ponovno pokretanje Toura kakav poznajemo među najvećim je izazovima u profesionalnom sportu. Njegov globalni karakter i činjenica da igrači moraju imati mogućnost putovati s jednog kraja svijeta na drugi stavlja ATP Tour u nezavidnu poziciju. Stoga je odluka o otkazivanju srpanjskih turnira, uključujući i Plava Laguna Croatia Open Umag, očekivana i zapravo jedina logična. Vjerujem da će nam svima srpanj bez spektakla u Stella Marisu biti pomalo nepotpun, ali zdravlje i sigurnost svih igrača i naših vjernih posjetitelja mora nam biti na prvom mjestu. Zato već sada željno iščekujem srpanj 2021. i 31. izdanje turnira», dodao je Lawrence Frankopan, direktor Plava Laguna Croatia Open Umag turnira, piše u priopćenju.

POREČ: Otvaraju se atletska staza i ostali sportski tereni

Danas, 16. svibnja, pojačana kontrola motorista u cijeloj Istri