in

Danas, 25. svibnja, prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

MUP ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula će 25. svibnja od 10 do 14 sati, provesti prometnu akciju na području Pule, Fažane i Medulina.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako  veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji  čine navedene prekršaje

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga na  parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova, a nepropisno parkirana vozila uklanjat će specijalno vozilo (pauk).

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Foto di mohamed Hassan da Pixabay krv davanje krvi akcija

Pazin: Akcija darivanja krvi – Hitno trebaju 4 krvne grupe!

Foto NK Jadran Poreč

NK Jadran Poreč organizira ljetni nogometni kamp