in

Danas, 8. srpnja, pojačani nadzor korištenja pojasa i mobitela za vrijeme vožnje

Foto MUP

Policijski službenici će u petak provesti prometnu akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji“

Policijska postaja Rovinj nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će se tako u petak, 8. srpnja, od 18  do 22 sata, na području Rovinja provoditi pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

U prvih šest mjeseci ove godine policijski službenici Policijske postaje Rovinj utvrdili su ukupno 415 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 339 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, utvrđeno je 20% više prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5% manje prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.   

Foto Grad Poreč

POREČ: Zahvalnice i darovi za najbolje učenike Umjetničke škole

Foto Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

U slučaju masovnih nesreća u pograničnom području – Istarska županija i Izola u EU projektu »MAX AID«