in

Danas policija kontrolira vozače u Puli i Ročkom Polju

Kako je objavila Policijska uprava istarska, u cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske postaje Buzet će danas, 12. veljače, od 9 do 12 sati, na državnoj cesti D44 u Ročkom Polju provesti pojačan nadzor vozila i vozača iz smjera Lupoglava prema Buzetu. 

Od 9 do 14 sati djelatnici Postaje prometne policije Pula će na tom području provesti akciju kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Kako piše PU istarska, praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu utvrđeno je da su na području Policijske postaje Buzet 2018. godine evidentirane 44 prometne nesreće. U prometnim nesrećama poginule su dvije osobe, osam osoba je teže ozlijeđeno, a 17 lakše. Tijekom trajanja prometna akcije u Ročkom Polju, policijski službenici će kontrolirati sva vozila koja se kreću iz smjera Lupoglava u smjeru Buzeta, a prioritetno će se sankcionirati prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje i tehnička ispravnost vozila. Policija poziva vozače da poštuju prometne propise te ih moli za strpljenje ukoliko dođe do čekanja prilikom kontrole.

Što se pak Pule tiče, policija je praćenjem stanja prometne problematike zabilježila izraženi oblik neprimjerenog i nediscipliniranog ponašanja sudionika u prometu, odnosno stradavanja pješaka. U 2018. godini, od 13 smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama na postajnom području, četiri osobe koje su smrtno stradale bile su pješaci.

Policijski službenici će stoga danas posebnu pozornost posvetiti utvrđivanju i sankcioniranju prekršaja nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu, za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

ivan jakovčić

Jakovčić zatražio objašnjenje uzvika ‘’Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija’’

Prepoznajete li ženu s fotografije?

Prepoznajete li ženu s fotografije?