in

Danas u cijeloj Istri policija kontrolira brzinu kretanja vozila

Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policijski službenici će danas, 13. veljače od 9 do 14 sati, na području Policijske uprave istarske provesti prometnu akciju kontrole brzine kretanja vozila.

Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu, utvrđeno je kako najviše prometnih nesreća prouzrokuju vozači koji voze brzinom većom od dopuštene ili koji ne prilagode brzinu osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa. Na području Policijske uprave istarske u prošloj su se godini zbog nepropisne ili neprilagođene brzine dogodile 433 prometne nesreće, u kojima je devet osoba poginulo, 55 osoba je teško ozlijeđeno, a 229 lakše. Što se tiče broja prekršaja prekoračenja brzine kretanja, u 2018. godini evidentirano je 13.006 prekršaja prekoračenja brzine, objavila je Policijska uprava istarska.

Policijski službenici će stoga sutra na području cijele Istre, u cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, provesti prometnu akciju te će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na cestama, a prema vozačima koji prekorače dopuštene brzine, primjenjivat će se sankcije propisane zakonom.

Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju prometne propise i propisanu brzinu kretanja te da vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Predstava “Njegovi džepovi puni kamenja” 13. veljače u porečkom kazalištu

Gradi se žičara do vrha Učke vrijedna 23 milijuna eura