in

DEMANTI PLAVE LAGUNE: Napravili smo nekoliko modela suradnje sa zakupcima, a ne samo jedan s 10 posto popusta

U redakciju našeg portala stigao je demanti na jučer objavljeno priopćenje koje je stiglo iz Udruženja obrtnika Poreč, a vezano za nezadovoljstvo koje su izrazili obrtnici i poduzetnici na ponudu Plave Lagune.

Reagiranje objavljujemo u cijelosti:

Predmet: ZAHTJEV ZA OBJAVU ISPRAVKA OBJAVLJENE INFORMACIJE

Poštovani, vezano uz članak koji je na Vašem portalu izašao 2.7. 2020.godine, pod naslovom: “Porečki obrtnici i poduzetnici izrazili svoje nezadovoljstvo ponudom Plave Lagune” možemo Vas obavijestiti da je u članku iznesen niz neistinitih i nepotpunih informacija stoga Vas molimo da sukladno odredbama članka 40. i 41. Zakona o medijima (Narodne novine, broj 59/04, 84/2011 i 81/2013), a u interesu točnog informiranja, Vaše čitatelje upoznate sa sljedećim činjenicama.

Nepotpuna je informacija da je  Plava Laguna ponudila 10 posto popusta na ugovoreni zakup ove godine. Plava Laguna napravila je nekoliko modela suradnje sa svojim zakupcima upravo uzimajući u obzir činjenicu da je zbog globalne pandemije poslovanje u turističkom sektoru iznimno otežano te da je turistička sezona i dalje neizvjesna za cijelu Europu, Hrvatsku, Istru, Plavu Lagunu pa time i njezine zakupce.

Ponuđeni popust prema zakupcima ovisi o modelu i seže sve do 59,5 posto, ovisno o broju ostvarenih noćenja u hotelu, kampu odnosno resortu gdje se nalazi prostor određenog zakupca.

Predložena je i višegodišnja otplata, a visina prvog (ovogodišnjeg) obroka za najveći dio zakupaca je također u relaciji sa ostvarenim noćenjima.

Nadalje, paušalni troškovi poput komunalne naknade, slivnih voda, odvoza smeća i drugo plaćaju se sukladno ugovoru, odnosno važećoj zakonskoj regulativi, a ovise o odlukama nadležnih tijela.  

Na kraju,  pozivamo zakupce da nam se jave izravno ukoliko imaju nejasnoća vezano uz naše prijedloge modela. Otvoreni smo za konstruktivan dijalog  između partnera.

Nacionalni stožer: U zadnja 24 sata novih 96 slučajeva Covida, još dvije osobe preminule!

turristi plaža more

Kakvoća mora u Istri izvrsna na 99,5 posto plaža