in

Nacionalni stožer: U zadnja 24 sata novih 96 slučajeva Covida, još dvije osobe preminule!

U samoizolaciji je trenutno 4.943 osoba. Dvije su osobe preminule. Broj oporavljenih je u protekla 24 sata porastao za 13

U posljednja 24 sata zabilježeno je 96 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 728. Još je 88 osoba na liječenju, s četiri pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirano je 1.465 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 3.008 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 96 u posljednja 24 sata.

2.168 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i dvanaest. 

Do sada su testirane 82.902 osobe, od čega 1.465 u posljednja 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12.45 i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati.

Inače, virus se najviše trenutno širi Slavonijom, a Požega je novo žarište.

Kako piše Novi list, testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su sinoć lokalni portali.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje. Epidemiolog Ante Vitalija pronašao je brojne kontakte koje je napravio dvojac povratnika iz Njemačke, pa je na testiranje uputio 87 osoba.

UHIĆEN: Policija pronašla biciklistu koji je teško ozlijedio pješakinju i pobjegao

DEMANTI PLAVE LAGUNE: Napravili smo nekoliko modela suradnje sa zakupcima, a ne samo jedan s 10 posto popusta