in

DHMZ: Za tri regije na snazi upozorenje na nevrijeme. Moguća i tuča

Photo: Saša Miljević/PIXSELL

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te nestabilno. U drugom dijelu dana oblačnije, ponajprije u unutrašnjosti mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženi. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab, u drugom dijelu dana do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, mjestimice prolazno i jak. Na Jadranu jugozapadni i zapadni vjetar, navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura između 22 i 27 °C., prongoza je DHMz-a za danas.

Za sutra, 29. svibnja, DHMZ je objavio: U prvom dijelu dana promjenljiva naoblaka, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, no uz jači razvoj oblaka pljuskovi s grmljavinom najizgledniji su u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na sjevernom dijelu bura, podno Velebita ponegdje i jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

Kako piše portal N1, na snazi je upozorenje na nevrijeme za zagrebačku, karlovačku, gospićku regiju putem sustava Meteolarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Lokalno je moguća i tuča. Nestabilno će biti i tijekom srijede, no rjeđa će ipak biti pojava nestabilnosti, s kišom i pljuskovima uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Istre i Dalmacije. I drugi dio tjedna ne donosi smirivanje vremena, nastavlja se nestabilan period. U četvrtak, osobito kasnije poslijepodne i navečer, lokalno može biti obilnije oborine, najizglednije na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti. Petak će isto donijeti dosta čestu pojavu nestabilnosti, kiše i pljuskova s grmljavinom, pronoza je N1.

trgovina

Iz trgovina se povlači šunka zaražena opasnom bakterijom

robert klačar

Robert Klačar iz Istarskog borca osvojio broncu na europskom kupu u judu