in

Diljem Istre 8. listopada posebna regulacija prometa zbog utrke – Neke prometnice zatvorene od jutra

Povodom rekreativnog biciklističkog događaja Istria300 od ranog jutra bit će zatvorene neke prometnice – pogledajte koje

Foto: Istria300

Na istarskim će se cestama u subotu 8. listopada 2022. godine održati najveći rekreativni biciklistički događaj u jugoistočnoj Europi – Istria300 u kojemu će sudjelovati oko 1500 sudionika iz 26 zemalja. Start i cilj ove manifestacije je u 7 sati s rive u Poreču. Biciklisti će voziti jednu od 3 predložene trase (156, 230 i 300 km).

Kako bi se osigurala sigurnost biciklista, ali i svih drugih sudionika u prometu, na trasi održavanja biciklističke manifestacije privremeno će se za sav promet  zatvarati prometnice sukladno vremenskom dolasku na određeno područje.

Na nekim mjestima će se naizmjenično propuštati vozila, a na nekima će se uspostaviti jednosmjerni promet vozila, kako bi se što manje utjecalo na normalni režim prometa.
Policija će na više lokacija naizmjenično propuštati vozila kako ne bi došlo do većih zastoja i čekanja te kako bi omogućili građanima normalno kretanje.

Detaljni plan rute kretanja biciklista te očekivani vremenski period zatvaranja pojedinih dionica cesta možete provjeriti na internetskoj stranici organizatora.

Izdvojili smo pet lokacija gdje će biti naizmjenično propuštanje vozila
•             Kod mjesta Kanfanar – ŽC 5077 (od 7,15 do 9,00 sati)
•             Kod mjesta Svetvinčenat – DC 77 (od 7,30 do 9,00 sati)
•             Barbana-Most Raša – DC 66 (od 8,00 do 10,00 sati)
•             Kod mjesta Kanfanar – ŽC 5077 (od 7,15 do 9,00 sati)
•             Pazin (PLODINE)-skretanje za Katun Trviški – DC 48 (8,30-10,45 i od 1,15-14,30), naizmjenično propuštanje vozila svakih 15 minuta

Na dionici Karigador-Novigrad – DC 75 (od 9,45 do 18,30 sati) iz smjera Umaga u smjeru Novigrada uspostaviti će se jednosmjerni promet desnom prometnom trakom u smjeru kretanja.

Pozivamo sve sudionike u prometu koji se nađu na pravcu održavanja rekreativne biciklijade da postupaju po uputama i naredbama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista. U iznimnim situacijama na kraćim dionicama gdje nema alternativnih pravaca za građane policija će omogućiti kretanja vozila u istom smjeru u kojemu se kreću biciklisti.

Foto policija - Ilustracija

Drska krađa – Ženi prišao skuterom i iz ruke joj istrgnuo torbu

Foto Odvodnja Poreč - Gradi se kanalizacija u naselju Molindrio

POREČ: Počela gradnja kanalizacije u Molindriju