in

Diljem Poreča grade se nove ceste i vodovodna infrastruktura

Punta/Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s ulaganjima u prometnu infrastrukturu u svim mjesnim odborima, pa se trenutno gradi nova prometnica u naselju Veli Maj – Ulica Punta, gdje je planirana prometnica u dužini 155 i širini 5,50 metara s obostranim nogostupom minimalne širine 1,50 metara. U sklopu radova izvest će se i oborinska kanalizacija čitavom dužinom trase.

Osim u Ulici Punta, radovi se izvode i na prometnici koja vodi prema jami Baredine – prometnica će se proširiti na potezu između križanja s lokalnom cestom LC50046 i ulaza u muzej Traktor Story u ukupnoj dužini od 370 metara. Dodatno, završavaju se pripreme za asfaltiranje dvorišta kod moto kluba i boćališta u Novoj Vasi, priopćeno je iz Grada Poreča.

Osim Grada Poreča, značajna ulaganja na području Poreča provodi i Istarski vodovod, koji je tijekom studenog gradio tri vodovodna ogranka – Nova Bas-Žeka, spoj ulica Piantade i Buranka u naselju Varvari te ogranak Cancini istok, ukupne dužine od gotovo pola kilometra, zaključuje se u priopćenju.

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu nastavit će se i tijekom prosinca.

Bez vode 3. prosinca Magrini

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom – najava policijske akcije 3. prosinca u cijeloj Istri