in

Bujski učenici uspješno proveli dobrotvornu akciju i pomogli potrebitim sugrađanima

Foto Talijanska osnovna škola Buje

Ove je godine u sklopu predmeta Građanski odgoj i obrazovanje 20-ak učenika viših razreda OŠ Edmondo de Amicis Buje učilo o važnosti volontiranja i međusobnog pomaganja u zajednici.

Kroz predmet koji mladima omogućava da postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke, učenici su pod mentorstvom učitelja povijesti i geografije Damjana Gasperinija ovu godinu osmislili akciju pod nazivom ”Aiuta i meno fortunati/Pomozi potrebitima” koja je za cilj imala skupiti skupiti odjeću i obuću za djecu i odrasle te igračke za stanovnike Buja i okolnih područja kojima je to potrebno.

buje edmondo de amicis talijanska škola
Učenici iz bujske škole

Tijekom školske godine učenici su marljivo radili na promociji projekta, izradi letaka te skupljanju donacija.

U projekt se uključila i učenička kreativna grupa pod vodstvom učiteljice Nataše Bezić koja je izradila kutije za prikup donacija. Kutije su bile postavljene na nekoliko punktova po školi te su ih učenici redovito praznili i slagali donacije.

Ravnateljica škole, prof. Katja Šterle, oduševljena je odazivom učenika i roditelja koji su i ovoga puta pokazali veliku solidarnost i razumijevanje te donirali mnoštvo stvari, odjeće i igračaka onima potrebitima.

Pri kraju školske godine učenici su donacije razvrstali te odnijeli ih u bujsku župu gdje ih je preuzeo svećenik Rafael Villergas Castano koji će donaciju dalje proslijediti Crvenom križu i potrebitim obiteljima.

Iz bujske župe zahvaljuju mladim učenicima na donaciji i trudu koji su uložili ističući kako će svaki komad odjeće, obuće i igračaka završiti u pravim rukama.

Nadaju se da je ovo početak jedne lijepe suradnje koja će se nastaviti i sljedećih godina s OŠ Edmondo de Amicis Buje, te njihovim učenicima i učiteljima.

ulje torač žbandaj

Pobjeda istarskih ulja Torač Superior i Leccino iz Žbandaja u Berlinu i Londonu

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode u srijedu 26.6. dio Kaštelira