in

Djeca policijaca slabijeg imovnog stanja ljetuju u Istri

Foto Policijska uprava istarska

Zaklada policijske solidarnosti organizira ljetovanje djece policijskih službenika slabijeg imovinskog statusa i za njih je pripremila mnoštvo edukativnih sadržaja

Zaklada policijske solidarnosti i ove je godine u odmaralištu Ministarstva unutarnjih poslova, Uslužnoj jedinici Valbandon, organizira ljetovanje za djecu policijskih službenika slabijeg imovinskog statusa.

Djeca uzrasta od 4. do 8. razreda osnovne škole borave u Valbandonu u vremenu od 22. do 30. lipnja 2024. godine. Osim kupanja i sunčanja, organizirani su im razni edukativni i zabavni sadržaji i izleti, s ciljem da im ljetovanje bude sadržajno bogato i zanimljivo. U navedenim aktivnostima o djeci su brinuli animatori i odgajatelji.

Policijski službenici za prevenciju PU istarske uključili su se u organizaciju aktivnosti te su u suradnji sa Gradom Pula, Pulaprometom, Arheološkim muzejom Istre i Turističkom zajednicom Grada Pule djeci organizirali izlet u Pulu, posjet Amfiteatru i obilazak grada. Malci su sa zanimanjem slušali priču o prošlosti Pule, o gradnji Amfiteatra, o legendi kako su vile gradile Arenu, o gladijatorskim borbama i predstavama koje su se nekad odvijale u središtu amfiteatra odnosno borilištu, a u narednim danima su posjetili i otočje Brijuni.

Gradsko društvo Crvenog križa Pula im je na kraju tjedna održalo zanimljivu edukativnu radionicu pružanja prve pomoći, a policijski službenici educirali su ih kako prepoznati različite oblike nasilja među djecom te ih savjetovali o načinima zaštite od nasilja putem interneta tzv. cyberbullinga i podsjetili ih na osnovna pravila o sigurnom korištenju interneta te im tom prilikom pripremili i kraći kviz o čuvanju svojih osobnih podataka i privatnosti kao i privatnosti svojih vršnjaka. Nakon uspješno završene radionice djeci su podijeljeni i prigodni pokloni – preventivni materijali iz kampanje Web heroj.

policija traka mjesto nesreće

Teško ozlijeđen motociklist u Istri. Prednost mu oduzela 75-godišnjakinja

Foto Boćarski klub Špadići Poreč

POREČ: Boćari Špadića upisali još jednu pobjedu i slavili naslov prvaka lige