in

Djeca Poreštine družit će se sa Zoranom Vakulom i njegovim pričama „Sunčasta“, „Pahuljasta“,„Munjasta“…

Meteorolog Zoran Vakula - Photo: Damir Špehar/PIXSELL

Da knjiga pronađe  put do svakog djeteta još jednom pokazuju daljnje aktivnosti Gradske knjižnice Poreč, koja u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave cijele Poreštine provodi kampanju „Čita(j)mo da ne oguglamo!“, s ciljem da se omogući besplatna članarina za svu djecu i mlade u dobi do 15-e godine života. Kampanju su podržali grad Poreč i općine Funtana, Kaštelir-Labinci, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Višnjan, Vižinada i Vrsar, kao dodatni poticaj razvijanju čitalačkih navika djece i mladih te kvaliteti života predškolske i školske populacije.

Nakon velike turneje književnika Hrvoja Kovačevića, djeci u škole dolazi Zoran Vakula, poznati meteorolog, svima znano lice s TV ekrana! Neumorno promovira meteorologiju, čak i putem meteostripa, meteokarikatura, putem kazališnih predstava za djecu te „Vremenastim pričama“, serijom slikovnica kojima je cilj približiti najmlađima često spominjane meteorološke termine, kako bi bolje razumjeli vrijeme te njegove promjene i pojave. „Pahuljasta“„Sunčasta“„Vjetropirasta“, „Oblačasta“, „Kapljičasta“ i „Munjasta“ priče su koje će zasigurno oduševiti djecu diljem Poreštine.

Vakula nam najavljuje vrijeme primjereno nezaboravnom knjižnom druženju, uz brze izmjene oblačastog, kapljičastog i sunčastog ugođaja, no nemojte da vas začude i pahuljasta i vjetropirasta razdoblja. Ono što je sigurno, tijekom ove velike kampanje sve će veći broj djece munjasto pohrliti u knjižnicu po svoju knjigu, jer knjiga svakom djetetu donosi oduševljenje i radost, uz povremeni grmljavinski smijeh, priopćila je Gradska knjižnica Poreč.

Foto TZ Novigrad sardele plava riba hrana

NOVIGRAD: Sudjelujte u anketi o EU projektu CHE FINO

Foto Usluga Poreč

Kreativnom radionicom Usluga Poreč obilježava Europski tjedan smanjenja otpada