in

Djece sve više: KAŠTELIR uređuje još jedan prostor za vrtić i jaslice

Foto Općina Kaštelir-Labinci - Uređuje se prostor za nvoe jaslice

Ovih je dana Općina Kaštelir-Labinci krenula u još jednu prijeko potrebnu investiciju. Radi se o uređenju još jednog prostora za potrebe vrtića u zgradi u centru mjesta u kojoj se trenutno nalazi izdvojena jaslička skupina. Radove izvodi tvrtka TD Mont, a plan je dovršiti ih do kraja listopada.

Foto Općina Kaštelir-Labinci
Foto Općina Kaštelir-Labinci

Načelnik Đulijano Petrović kaže da investicija stoji 51 tisuća eura s PDV-om, nakon čega slijedi još i postupak opremanja. Prije četiri godine uredili su, naglasio je, općinski prostor i prenamijenili ga u jaslice, a sada se na gornjoj etaži uređuje prostor za još jednu jasličku grupu za 10 polaznika. Kako bilježe pozitivni prirast, to se odražava i na potrebu za još jednom jasličkom skupinom.

Foto Općina Kaštelir-Labinci – Đulijano Petrović

-Imamo već spreman projekt nove zgrade vrtića i jaslica u Labincima, ali nažalost na dosadašnjim natječajima za sufinanciranje na koje smo se javili nismo prošli. Zbog toga smo primorani osigurati još jednu prostoriju i to sada činimo u zgradi na Placu u kojoj već postoji jaslička grupa. Nakon završetka građevinskih radova slijedi opremanje a sve kako bi nova jaslička grupa mogla krenuti u Novoj godini, kazao je načelnik Petrović.

Foto Aminess Novigrad

Kreću pripreme za novo izdanje utrke Novigrad Cittanova RUN

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Projekt porečke TUŠ A. Štifanića i Strukovne škole iz Rovinj u TOP 3 najbolja u Hrvatskoj