in

Projekt porečke TUŠ A. Štifanića i Strukovne škole iz Rovinj u TOP 3 najbolja u Hrvatskoj

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Lijepa vijest stigla nam je iz porečke škole A. Štifanića. Prenosimo u cijelosti priopćenje koje nam je poslala ravnateljcia škole Tatjana Gulić Pisarević:

UčeniciStrukovne škole Eugena Kumičića Rovinj i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč zajedničkim su snagama tražili načine kako će unijeti promjene u naše ponašanje prema okolišu u svakodnevnom životu i radili na podizanju svijesti lokalnog stanovništva i turista na održivom turizmu baziranom na očuvanju prirodne baštine. Nakon održanih predavanja i radionica osmislili su vizualni identitet projekta, aktivnosti i igre za poučnu slikovnicu. Sudionici su pod sloganom „Recikliraj, bolju budućnost biraj!“ u više faza surađivali, istraživali i učili.

Rezultat tog rada je jednostavan i sjajan: učenici su dizajnirali i izradili torbe i bočice za vodu za višekratnu uporabu s ciljem da se korištenjem višekratnih vrećica i bočica izbjegava prekomjerna proizvodnja i uporaba umjetnih materijala, njihovo odbacivanje u prirodi, rasipanje resursa. Osim toga u slikovnici se na zabavan i poučan način može naučiti više o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama Jadrana i usvojiti dobre navike i ekološki osviješteno ponašanje. U sklopu projekta su održane i promotivne aktivnosti na glavnim trgovima Rovinja i Poreča, kojom prilikom su sudionici informirali građane i turiste o provedenom projektu i podijelili im poklon set – platnenu torbom, slikovnicu i bočicu s oslikanim obrisima Poreča i Rovinja povezanim logom 0 WASTE.

Prigodom posjeta osnovnim školama Rovinja i Poreča na kojima su predstavljeni rezultatu projekta  osnovnoškolcima je podijeljen poklon set koji se sastoji od platnene torbe, bočice za vodu i slikovnice s didaktičkim sadržajima na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku  

Suradnja dviju škola i realizacija projekta je povezana zajedničkim nastojanjem, kao što je autorica ideje i koordinatorica projekta Tanja Ranić Rovis, profesorica likovne kulture iz Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj naglasila s istim ciljem da se Rovinj i Poreč učine održivim i boljim mjestom za život.

Foto Općina Kaštelir-Labinci - Uređuje se prostor za nvoe jaslice

Djece sve više: KAŠTELIR uređuje još jedan prostor za vrtić i jaslice

policija traka mjesto nesreće

Opljačkana benzinska postaja u Višnjanu